LAATSTE NIEUWS

Panboscross weer terug

De eerste Panboscross is weer officieel van start gegaan. Met meer dan 80 deelnemers konden ze rekenen op mooi weer en een leuke warming-up van onze jeugdtrainer Alex Chan. Hij zorgde voor veel beweging en leuke muziek in het bos. Daarnaast was onze Gerda een vaste Panbos-interimcoördinator er weer bij. Want onze Marleen van der Wouw is op vakantie. Het was weer zeer geslaagd.

12 oktober 2021

Corona houdt Panboscross tegen

In verband met de aangescherpte Corona maatregelen hebben we besloten de Panboscross NIET door te laten gaan. We waarderen het zeer dat je belangstelling hebt voor deze mooie bosloop en hopen dat we in november weer full swing van start kunnen gaan. We zien er naar uit je dan te verwelkomen.

Geen Panboscross, komt nooit voor. 

Voor het eerst in decennia worden er geen hardloopwedstrijden georganiseerd. De PanbosCross zal de wedstrijden in april, mei, juni, juli en zelfs augustus schrappen. Vanwege de corona maatregelen zijn wij genoodzaakt om deze te volgen. Leuk nieuws: vanaf zondag 6 september zullen wij weer de Panboscross weer hervatten. De 467ste Panboscross gaat wel door. Maar eigenlijk is het de 462ste. 

460 ste Club-crosskampioenschappen.

Zondag 02 februari 2020 werd de cross-clubkampioenschappen van U-Track en Phoenix georganiseerd. Op die dag viel er veel regen en het waaide hard. De paden waren gevuld met diepe plassen en modderbaden. Maar dat had geen invloed op de deelnemersaantal. In totaal kwamen 130 lopers in actie, waarvan kleine 60 clubleden. Een kleine tegenvaller was dat er weinig U-Track jeugdleden aanwezig waren. Bij U-Track lange cross was Thomas Luttikhold de winnaar bij de senioren mannen en Maaike werd kampioen bij de vrouwen. U-Track trainer Jack van der Walle werd clubkampioen bij de masters mannen. En Marcelarados werd kampioen bij de masters vrouwen. Het leukste moest einde van de middag nog gebeuren. De parcoursrecord was afgelopen zondag verbroken door Frank van Lieshout. De oude parcoursrecord stond op 8 rondes rennen binnen twee uur. Met modder spetters tot aan zijn gezicht toe rende Frank van Lieshout 9 rondes in 1:56,00 minuten. (Dat is 27 km crossen). 

452 ste Panboscross Zomereditie

Zondag 2 juni is de 452ste panboscross. We starten met 10:00 uur de gezamenlijke warming-up, waarbij tientallen deelnemers meedoen, zowel volwassenen als kinderen. Ook zijn er dit keer hazen geregeld. Er zijn 4 hazen beschikbaar en rennen 5:00 min per km, 5:30 min per km, 6:00 min per km, 7:00 min per km. U kunt gratis gebruik maken van onze hazen. Doet u dit keer mee?

450e Panboscross Jan Zellenrath editie en Roparun

Zondag 7 april is de 450e Panboscross, die we opdragen aan Jan Zellenrath: vrijwilliger van het eerste uur die al sinds jaren het parcours uitzet én weer opruimt. Hiermee willen wij grote waardering uitspreken voor deze bijzondere, betrokken man, die ook buiten de Panboscross graag zijn handen uit de mouwen steekt voor de vereniging. Ook sponsoren wij met de opbrengst van deze Panboscross ROPARUN team 19. De Roparun is een 520 km lange non-stop hardloopestafette van Parijs naar Rotterdam. Sponsor met jouw deelname aan de Panboscross, Team 19 van het Diakonessenhuis en steun zo mensen met kanker.

Update: Jan is bij de ALV van de atletiekvereniging U-Track uitgeroepen tot Lid van Verdienste. De reden:

  • Want bij alles wat Jan doet is de omschrijving "Pietje Precies" wel van toepassing, en ik gebruik die omschrijving als eretitel! Een van de voorbeelden daarvan is dat Jan bij de jaarlijkse voorjaarsschoonmaak van het Panhuys op enig moment met de stofzuiger naar de vliering klimt en tot in de verste, ook vrijwel onbereikbare hoekjes, het laatste stof verwijderd. Hoe vaak je ook roept: "Jan, zo is het wel schoon genoeg", hij vindt altijd nog wel een plekje dat toch even moet worden aangepakt.
  • Jan is ook enorm handig en daar hebben we als HLG in al die jaren enorm veel plezier van gehad. Ons huisje vraagt regelmatig om onderhouden de laatste tijd is er ook aardig gerenoveerd en altijd is Jan erbij als lid van het klussenteam.
  • Maar ook buiten de eerste zondag van de maand heeft Jan zich altijd voor het hardlopen ingezet. Uiteraard als deelnemer (Jan was zijn jonge jaren geen onverdienstelijke lange afstandsloper met twee marathons en verscheidene halve marathons en 10 km lopen onder de vleugels), maar vooral ook als vrijwilliger bij onder andere de Singelloop, bij de Pheidipiddesloop en bij de baanwedstrijden van U-Track.
  • En tot slot wil ik ook benadrukken dat Jan voor ons ook gewoon een goede vriend is die ook oog heeft voor wat er buiten het hardlopen speelt en klaar staat voor de medemens. Ook daar geldt: op Jan kun je altijd rekenen!

Al met al genoeg redenen om Jan Lid van Verdienste van atletiekvereniging U-Track te maken.

Panboscross in Stadsblad Utrecht

Zondag 4 november is het weer tijd voor een Panboscross. Van 10.30 tot 12.30 uur kunnen hardloopliefhebbers los in de bossen.

UTRECHT - Op zondag 4 november wordt er een afwisselend parcours uitgezet in het Panbos. Vanaf de start om 10.30 uur kunnen hardlopers tot 12.30 uur onbeperkt rondes van drie kilometer lopen. De routes gaan volledig over onverharde paden. Een ideale trainingsloop voor bijvoorbeeld de Devil's Trail of de Sylvestercross. Voor de jongste lopers is er een 1 kilometerloop onder begeleiding. Vlakbij de start is het Panhuys waar je je kunt inschrijven en omkleden. Ook kun je hier na afloop lekker nagenieten met een kop koffie of thee met iets lekkers.

Meedoen kost 3 euro tot 16 jaar en 4 euro vanaf 16 jaar. Er is geen pin aanwezig. Het Panhuys ligt naast Amersfoortseweg 1d in Bosch en Duijn. Het is goed bereikbaar met de fiets en met de auto. Voor meer informatie zie de website: www.panboscross.nl of stuur een mail naar panboscross@u-track.nl

Panboscross 444

De PanbosCross wordt op 7 oktober voor de 444e keer georganiseerd. Ook dit keer doen er hazen mee. Reden voor een feestje! je bent van harte welkom.  

Komkommertijd niet bij Panboscross

Zeist - We zitten midden in de zomerse hitte met temperaturen boven de 35 graden. Uiteraard is het lastig om nu te bewegen. De wedstrijden in de vakantie zijn ook afgenomen. Echter zal er in de vakantie de 8ste Panboscross van dit jaar worden georganiseerd. De startschot wordt gegeven om 10:30 uur. We raden u aan om voldoende water mee te nemen en in te smeren met zonnebrand. Het wordt een zomerse uitdaging om de Panboscross te lopen. Wil je gewoon fit zijn zoals Ronaldo of een sixpack zoals Dafne Schippers? Ren dan mee met de Panboscross! Tot dan!

25 juli 2018

U-Track Clubkampioenschappen bij Panboscross

Zondag 4 februari 2018 werd tijdens de Panboscross ook de 2e editie van de crossclubkampioenschappen van U-Track gehouden. Een leuk woord voor galgje. Het parcours was modderig en klaar voor een typische cross. Het weer was vrij zonnig en de temperatuur lag rond de vriespunt.

Een uur voor de start stroomden de eerste fanatiekelingen binnen. Voor de start mochten de kinderen zich opwarmen met een "atletiekdansje". De trainer vroeg aan de kinderen welk lied er afgespeeld mocht worden. Een kind antwoordde daarop enthousiast: "The Final Countdown".
Op de maat van de muziek danste tientallen kinderen en volwassenen met plezier mee.

Niet veel later was iedereen opgewarmd en de kinderen mochten zich klaar maken voor de start. Met volle overtuiging vertrokken alle kinderen op weg naar de finish. Met modder, zweet en tranen op het gezicht kwamen de eersten binnen lopen.

Nadat alle kinderen binnen waren, mochten de volwassenen zich opmaken voor het 3 kilometer parcours. Nog enkele minuten voor de start. De spanning neemt dan bij sommige deelnemers toe. Het startschot gaat en dan verdwijnen tientallen lopers het bos in. Gewapend met een muts en handschoenen zwoegen de lopers over de modderpaden. Met vele bochten, heuvels, takken en zandweggetjes trotseerden alle hardlopers obstakels van de natuur. Na afloop konden iedereen een medaille ophalen en andere lopers toejuichen.

We vroegen aan één van de lopers wat het leukste onderdeel was. Hij antwoordde meteen: "Het parcours waren fantastisch! Zodra ik thuis ben, ga ik lekker mijn kleding wassen en nagenieten op de bank." Met spetters modder op de achterkant van zijn t-shirt haalde hij zijn medaille op.

Bedankt voor het lezen en wij zien u graag weer bij de volgende Panboscross. Doe ook mee!    

                                                                       15-2-18


Clubkampioenschappen bij de PanbosCross 

UTRECHT - Op zondag 4 februari worden de clubkampioenschappen van atletiekvereniging U-Track gehouden in 'het Panbos'. Uiteraard kunnen ook niet leden hieraan meedoen. Er wordt vooraf een warming-up gegeven door enthousiaste trainers. Voor de clubkampioenschappen gelden de 3 km en de 9 km als de belangrijkste afstanden. Kinderen mogen zelf bepalen welke afstand zij willen lopen. Voor de kleintjes is er een jeugdloop van 1 km. Daarnaast doen er dit jaar weer hazen mee. Zien wij jou op zondag 4 februari?                                              

                                                                  18-1-2018

3 November PanbosCross met jeugdclinic

Op 3 november 2017 wordt de 3e PanbosCross georganiseerd

Deze eerste zondag van november organiseren we een kinderclinic onder leiding van enthousiaste jeugdtrainers van U-Track. Ouders kunnen ondertussen hun eigen parcours lopen. We hebben een proef in petto met hazen die verschillende tempo's lopen. Voor een extra stimulans of om eens te oefenen in een gelijkmatig tempo. Dit fijne kleinschalige loopevent in de bossen bij Zeist start om 10.30u.

2e PanbosCross 1 oktober

PANBOSCROSS - zondag 1 oktober 2017 - 10.30-12.30u Wij dagen je uit! Wie loopt het snelste eerste rondje en wie loopt als eerste 8 rondjes in twee uur tijdens de PanbosCross. Dit fijne kleinschalige loopevent in de bossen bij Zeist start om 10.30u. Tot 12.30u kun je lekker rennen in je eigen tempo. Haal jij acht rondes van 3 km in 2 uur? Of ga je als een speer en ren je de snelste 3 km? Voor beide winnaars hebben we een leuke prijs. Voor de kleinsten is er een km-loop onder begeleiding.


Nieuw! Panboscross

Zin om te hardlopen? Aanstaande zondag vindt de PanbosCross plaats in de bossen van Zeist. Het is een maandelijks terugkerend evenement dat voorheen de naam Panbosloop had.

De start is om 10:30 uur en de rondes zijn drie kilometer. Ideaal als voorbereiding op een wedstrijd, prestatieloop, mudrun of gewoon als lekkere training. Tot 12:30 uur kun je zoveel rondes lopen als je wilt. Na afloop is er koffie.

't Panhuys

Voor kleine kinderen is er een één kilometer loop onder begeleiding. Deelname tot 16 jaar kost drie euro, vanaf 16 jaar vier euro. Let op: het inschrijfgeld dien je contant te betalen. Vlak naast de start is er ruimte om je om te kleden en zijn er toiletten.

De start is bij 't Panhuys: Amersfoortseweg 1d, 3735 LJ Bosch en Duijn.


Sinterklaasloop samen met Sint, piet en het AD

De jeugdleden van atletiekvereniging U-Track verwelkomen Sint en zijn Pieten in het Panbos. De temperatuur is gezakt tot onder het vriespunt en het bladerdek is bedekt met een dikke laag rijp. Toch is het zondag gezellig druk in het Panbos in Zeist.

Wat: De Sinterklaas PanbosCross van atletiekvereniging U-Track.
Wanneer: Zondagochtend van 11.30 uur tot ongeveer 12.30 uur
Waar: Bij het Panhuys in het Panbos bij Zeist.
Aantal aanwezige Pieten: tien.
Gevoelstemperatuur: -10.
Koppen warme chocomel uitgedeeld:meer dan honderd.

Tientallen jeugdleden van atletiekvereniging U-Track, velen getooid met een pietenmutsje, staan vol spanning te wachten op de eregasten van vandaag: Sint en zijn Pieten. De Pieten zijn nog nergens te bekennen, en ook Sinterklaas heeft klaarblijkelijk het Panbos nog niet gevonden. Organisator Alex Chan (20) weet daar wel wat op. ,,Als iedereen nou heel hard een liedje zingt, komen de Pieten wel.''
Na een luidkeels Zie ginds komt de stoomboot komen de Pieten vanuit alle hoeken en gaten aangestormd uit het bos. Vanaf de parkeerplaats maakt ook Sinterklaas zijn opwachting. Pieten delen pepernoten uit en draaien de volumeknop ver open voor de warming-up. Geen overbodige luxe, want hoewel de zon flink zijn best doet, is het behoorlijk koud. ,,We gaan van links, naar rechts en springen allemaal!" Op de melodie van de Pepernotensamba hupsen en hossen de kinderen in het rond.

Mijn vrouw zit lekker bij de kachel nu. Wij doen graag mee. Het is ieder jaar weer een feestje

Bart (48)

Rondje
Als iedereen het weer warm heeft, kan de PanbosCross beginnen. De kinderen kunnen kiezen of ze één of drie kilometer lopen. De volwassen kunnen het rondje van drie kilometer maximaal zeven keer lopen. De kinderen zijn overduidelijk in de meerderheid vandaag. Maureen Koel en Bob Roëll lopen zelf graag en ook hun drie kinderen zijn besmet met het loopvirus. De jongste twee, Nina van zes en Rafäel van acht, lopen vandaag mee. Bart (48) loopt mee met zijn dochter Elitsa van 7. 's Ochtends heeft hij zelf al een rondje gelopen en nu doen ze mee aan deze jaarlijkse vader-dochter activiteit. ,,Mijn vrouw zit lekker bij de kachel nu. Wij doen graag mee. Het is ieder jaar weer een feestje.''Jette (8), Amelie (9) en Juul (8) staan bij de startstreep. Ze zijn dikke vriendinnen, maar ook competitief. Vandaag lopen ze alle drie de één kilometer. Amelie: ,,We lopen eerst samen maar aan het eind gaan we sprinten. Dan zien we wie de beste is.''

Wie dat dan is, laat zich raden. ,,Ik!'' klinkt uit alle drie de monden. Uiteindelijk wordt de 10-jarige Anna eerste. ,,Het lopen was niet zwaar maar ik kreeg wel buikpijn." Ondanks de prijs blijft ze realistisch. ,,Ik denk niet dat ik de nieuwe Dafne Schippers ga worden, maar ik wil wel graag iets doen met atletiek.'' Amelie komt als tweede over de streep. Haar commentaar? "Ik heb nog steeds koude handen!"

Voor kinderen is rennen natuurlijk een stuk beter dan de hele dag achter de computer zitten

Jan Vlooswijk (72)

Ontdekken
Vrijwilliger en oudgediende Jan Vlooswijk (72) kijkt tevreden toe. ,,De écht goede kinderen moeten nou eenmaal een keer ontdekt worden. Deze loopjes zijn daar perfect voor. En voor kinderen is rennen natuurlijk een stuk beter dan de hele dag achter de computer zitten.''
Bij de prijsuitreiking genieten Bart en zijn dochter na met warme chocomel. Bart: ,,Het kostte me nog moeite om haar bij te houden!" Wat was nou het leukste onderdeel? Het lopen of de pepernoten? Elitsa (7): ,,Alles was het leukste!'' Met zo'n antwoord rest Sinterklaas niets anders dan tevreden de auto in te stappen. Hij heeft nog een druk programma voor de boeg.